06-13329113 info@debontedrie.nl

Vitafloor: De trilplaat voor paarden

Het Vitafloor® vibratiesysteem is een veilige en makkelijke manier om een paard een veelzijdige fysieke training en massage in één keer te geven. Het resultaat hiervan is een duidelijke verbetering van de bloedsomloop, niet alleen in de benen, maar volgens onderzoek ook in de organen en het bovenlichaam. Dit leidt tot een betere gezondheid, voorkoming van blessures en tevens tot versnelling van het genezingsproces en voorkoming en genezing van bepaalde typen van koliek.

 

Vitafloor® is speciaal ontwikkeld voor paarden en gebruikt dezelfde welbekende fysieke en technologische principes van “Whole Body Vibration”, zoals die ook gebruikt wordt voor het trainen van astronauten om de ontwikkeling van botdichtheid en spiermassa te stimuleren. De variant voor mensen staat wereldwijd bekend als een middel om de algemene fitheid te verhogen en vet te verbranden. Doordat de vibratie leidt tot betere bloeddoorstroming zonder dat het paard hoeft te bewegen, is het een zeer effectieve therapie voor paarden die niet in training zijn of stalrust moeten hebben.

 

Vitafloor is een speciaal ontwikkelde vloer met een dikke rubberen mat er boven op. Vibratie motoren zorgen ervoor dat de vloer heel zachtjes vibreert met verschillende frequenties afhankelijk van het gebruik, bijvoorbeeld ter voorkoming van blessures, voor training of voor revalidatie. Het systeem is volledig computer gestuurd en automatisch en bevat een timer die het systeem na afloop van het programma automatisch uitschakelt

 

Wij hopen jullie voldoende geïnformeerd en enthousiast gemaakt te hebben voor deze mooie toevoeging op onze accommodatie.

 

Team De Bonte Drie

nl_NL